Оцифрування фонду «Музею спортивної слави України»

Музей спортивної слави України — започаткований 8 вересня 1965 року розпорядженням ради міністрів УРСР. Головним напрямком діяльності музею є вивчення і популяризація історії та сьогодення вітчизняного спорту. На музей покладається завдання збору і збереження музейних експонатів, що належать до історії та сучасних досягнень українського спорт

Докладніше

Фонди Музею на сьогодні налічують більше 20 тисяч одиниць зберігання, це — медалі, знаки, значки, фотографії, фотонегативи, кубки, прапори, афіші, плакати, спортивна література та ін. Особливу цінність мають особисті колекції українських спортсменів — олімпійських чемпіонів, чемпіонів та призерів світу, Європи, Радянського Союзу, України. Серед найстаріших експонатів музею – срібна та бронзова медалі Олімпіади 1913 року, яка проходила у Києві, скульптурна емблема спортивного товариства «Сокіл».

Так, на замовлення «Музею спортивної слави України», компанія «Цифрова Україна» здійснила оцифрування музейного фонду з метою створення електронного страхового фонду та електронного фонду користування найбільш цінних та затребуваних друкованих видань і документів, серед яких:  колекції афіш, плакатів, фотонегативів а також програми, буклети, листівки тощо. Фізичний стан  документів в силу його віку – ветхий. Завядки нашому професійному обладнанню оцифрування здійснене без нанесення шкоди оригіналу.

Пишаємося ще одним цікавим проектом, та дякуємо за довіру !

[згорнути]

Партнери

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Call Now Button