Проект «Open Kurbas: цифрова колекція»

«Open Kurbas: цифрова колекція» — масштабний проект Музею театрального, музичного та кіномистецтва України реалізований за підтримки Українського культурного фонду. В рамках проекту  оцифровано 12 тисяч музейних предметів пов’язаних із діяльністю видатного режисера ХХ століття Леся Курбаса та створено відкритий сайт із доступом до колекції пам’яток.

Компанія «Цифрова Україна» безпосередньо здійснила оцифрування предметів музейного фонду для створення електронного страхового фонду та цифрового  контенту для наповнення  порталу «Open Kurbas»

Серед оцифрованих матеріалів:

  1. фотодокументи (фотографії, негативи на плівці і склі);
  2. друковані матеріали (книги, журнали, програмки, буклети);
  3. широкоформатні документи (афіші і плакати);
  4. архівні документи (рукописи, ескізи костюмів та декорацій, матеріали з архівів Молодого театру, Київського драматичного театру (Кийдрамте), Мистецького Об’єднання і театру «Березіль» та персоналій із музейної колекції);
  5. фізичні об’єкти (музейні предмети, костюми, макети до вистав).

Всі роботи з оцифрування виконувалося на території замовника.

Визначення компанії в якості виконавця робіт з оцифрування музейної колекції здійснено  за результатами  конкурсу на площадці  Прозорро.

Більш детально з проектом «Open Kurbas: цифрова колекція» і цифровою колекцією можна ознайомитися за посиланням: https://openkurbas.org/pro-proekt

 

Партнери

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Call Now Button